Новата версия на автопилота на Tesla е близка до съвършенството

Offnews Последна промяна на 23 ноември 2021 в 17:25 506 0

tesla-model-s-plaid-china-release-date-elon-musk-1000x600

В началото на тази седмица Tesla представи новата версия на своята компютърна система за изцяло безпилотно управление на автомобилите (Full Self-Driving, FSD). Версията FSD Beta 10.5 получиха някои притежатели на електромобилите на Tesla, които веднага започнаха да я тестват и да публикуват интересни клипове от тези тестове.

FSD Beta 10.5 работи на практика идеално в сравнение с предишната версия, при която бяха открити някои незначителни проблеми. Един от потребителите публикува интересен видеоклип, като под него коментира, че електромобилът самостоятелно е пътувал около час и половина без на него като водач нито веднъж да се е наложило да се намесва в работата на автопилота и да коригира неговите постъпки.

https://twitter.com/elonmusk/status/1463084004794638339

Генералният директор на Tesla Илън Мъск коментира това видео, като заяви, че един ден преди това е направил няколко пътувания до Остин, при които не се е наложило нито веднъж да коригира работата на автопилота. Особеното тук е, че той е преминал през пътища, по които все още не е преминавал нито един електромобил на Tesla.

Предишните версии на автопилота понякога твърде рязко натискаха спирачките, при което намиращият се отзад автомобил се затрудняваше да направи необходимата маневра, за да не удари електромобила. Но сега всичко е наред и новата версия на автопилота на Tesla е наистина близко до съвършенството.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !