Най-голямата международна борса Upwork за фрийлансъри спря да работи в Русия и Беларус

Offnews Последна промяна на 08 март 2022 в 17:46 366 0

im-349124

Международната борса за фрийлансъри Upwork на 7 март вечерта обяви, че спира работа на територията на Руската Федерация и Беларус. Процесът окончателно ще приключи на 1 май тази година. Информацията бе официално съобщена от генералния директор на платформата Хайдън Браун.

"Войната на президента на Русия Владимир Путин срещу Украйна е в противоречие с нашата мисия, с нашите ценности и нашите оперативни възможности по предоставяне на нашите услуги. Upwork прекратява своята работа в Русия и Беларус считано от днес, като пълните ограничения ще влязат в сила до 1 май тази година" - се казва в официалното съобщение.

До края на тази седмица фрийлансърите и клиентите от Руската Федерация и Беларус повече няма да могат да регистрират нови акаунти, да сключват нови договори и ще станат невидими за търсачката. Сключените досега договори ще бъдат прекратени до 1-ви май.

Министърът на цифровата трансформация на Украйна Михаил Фьодоров отбеляза, че напускането на Upwork означава, че над 100 хиляди руснаци от IT сектора ще останат без работа.

Upwork от своя страна допълни, че ще продължава да оказва поддръжка на украинските фрийлансъри и обикновени граждани. Предприетите мерки включват дарение в размер на 1 милион щ. долара, украинските фрийлансъри запазват договорите си и кариерите си независимо от това, че сега не могат да работят пълноценно, ще има програми за финансова помощ за най-талантливите.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !