Microsoft разкри нова фишинг кампания срещу правителствени агенции и НПО-та

Offnews Последна промяна на 31 май 2021 в 12:04 5485 0

Microsoft

Технологичната компания Microsoft разкри, че хакерската група Нобелиум, която стои зад кибератаката на SolarWinds, провежда нова кампания за фишинг, базирана на имейли. Кибератаките този път са насочени към правителствени агенции, мозъчни тръстове и неправителствени организации.

От хакерската група са получили достъп до услугата за масово изпращане на съобщения на Американската агенция за международно развитие. Чрез нея те са изпратили 3000 имейла до 150 организации в САЩ и 24 други държави.

От блога на Microsoft става ясно още, че поне една четвърт от взетите на прицел организации работят в областта на международното развитие, хуманитарните въпроси и защитата на правата на човека.

Предупреждението идва след хакерската атака срещу SolarWinds, която бе разкрита през декември. Тя даде достъп на хакерите до хиляди компании и правителствени офиси, използващи продуктите на американската софтуерна компания.

От Microsoft съобщиха, че са в процес на уведомяване на всички свои клиенти, които са цел на новата атака, и че „няма причина да се вярва“, че тези опити включват експлоатация на уязвимости в продуктите или услугите на компанията.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !