Meta с нов президент по глобалните въпроси

Offnews Последна промяна на 17 февруари 2022 в 10:48 484 0

Europe: Back to the Drawing Board?: Nick Clegg

Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг назначи Ник Клег за президент по глобалните въпроси в компанията. Преди това бившият британски политик заемаше поста изпълнителен директор на Facebook.

След повишението Клег ще се отчита директно на Зукърбърг. Новата му позиция показва колко много интернет магнатът е разчитал на него, докато Facebook се справяше с множество скандали, разследвания и силно държавно регулиране.

Ник Клег се присъедини към Facebook през 2018 г., когато политическата му кариера рязко се срина. Екипът на най-голямата социална мрежа разчиташе той да ръководи взаимодействието й със законодатели и държавни служители.

Оттогава Клег изигра ключова роля в някои от най-противоречивите решения на Facebook през последните години, включително и блокирането на профила на бившия американски президент Доналд Тръмп. Сегашното му издигане вероятно цели отново на предпази Зукърбърг от бъдещи противоречия, тъй като Клег става лице на политиките на Meta.

Новата му роля идва на фона на големи промени в компанията. Освен предстоящото преминаване към метавселената, Meta наскоро ребрандира своята емисия за новини от „Feed“ на „Metamates“.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !