Компанията Aquarius създаде водороден двигател с едно бутало и тегло едва 10 килограма

Offnews Последна промяна на 21 май 2021 в 17:52 5039 0

Linear Engine

Израелската компания Aquarius Engines е на мнение, че нейната нова технология може да измести бензиновите двигатели с вътрешно горене и водородните горивни елементи в бъдещите електромобили. Представеният нов тип водороден двигател тежи едва 10 килограма и генерира енергия с помощта на своето единствено бутало.

Първият прототип на този двигател бе създаден от същата компания през 2014 година и е съставен от единствен централен цилиндър, в който между две глави се движи буталото. Тогава Aquarius Engines използваше традиционно изкопаемо гориво, но сега преработи своя двигател и в него се използва водород. Австрийската компания AVL-Schrick в началото на този месец приключи с независимите тестове на новия водороден двигател и официално потвърди, че модифицираната версия работи само с водород.

https://vimeo.com/340608887

Новият водороден двигател е лек и лесен за транспортиране, като неговата конструкция е съвсем опростена и включва едва 20 компонента, от които подвижно е само буталото. Компанията подчертава, че дори не се налага използването на смазочни материали.

"Първите тестове показаха, че нашият водороден двигател, който не изисква използването на скъпи водородни горивни елементи, може да бъде съвсем достъпен, зелен и устойчив отговор на проблемите, които към днешен ден стоят пред производителите на транспорт и на енергия от целия свят" - каза генералният директор на компанията Гаал Фридман.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !