Илън Мъск дари 5,5 милиарда щатски долара за благотворителност

Offnews Последна промяна на 15 февруари 2022 в 16:34 473 0

elon-musk-678x381

Илън Мъск продаде част от притежаваните от него акции на Tesla на обща сума около 20 милиарда щ. долара. Сега стана известно, че най-богатият човек на планетата е дарил малко над пет милиона акции за благотворителност.

През изминалата 2021-ва година генералният директор на SpaceX и Tesla продаде 15,7 милиона акции на своята автомобилна компания, при средна цена около 1043 щ. долара. Данъчният специалист Гари Блек пресметна, че Илън Мъск за миналата година има данъчно задължение в размер на 29,2 милиарда щ. долара, от които 13,8 милиарда щ. долара отиват директно в хазната на САЩ. Това е най-големият по размер данък плащан в историята на Съединените Американски Щати. Според публикуваната сега информация, Мъск е решил да се разпореди с тези пари по друг начин. Американските закони позволяват да се постъпва по този начин.

Според документацията, изпратена в комисията по ценни книжа и борси на САЩ, различни количества акции на Tesla са били продавани през втората половина на 2021 година, а в съответната таблица се вижда голямо по размер дарение на фондация, името на което не се съобщава. Ако съпоставим цената на акциите към датата на дарението, ще получим че Илън Мъск е дарил 5,5 милиарда щ. долара.

Това е едно благородна постъпка, която със сигурност ще улесни живота на нуждаещите се.

 

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !