Google купи стартъп разработващ MicroLED дисплеи

Offnews Последна промяна на 05 май 2022 в 12:56 509 0

raxium

Шефът на подразделението за хардуер на Google, Рик Остерлох, потвърди, че компанията е придобила Raxium. Създаден преди пет години стартъп, разработващ MicroLED технология. Това може да е от ключово значение за изграждането на ново поколение от устройства за добавена, виртуална и смесена реалност.

Възможно е това да е и поредното доказателство за приближаващата премиера на следващото AR устройство на компанията. През 2020 г. Google придоби производителя на стъкло North, а според слуховете се наемат и инженери за изграждане на операционна система за устройства с добавена реалност.

През януари се появиха индикации, че Google Labs работи върху AR шлем с името Project Iris. Ръководството на новия проект е същото като при Project Starline, демонстрацията, която миналата година показа видео чат с висока резолюция.

MicroLED технологията може да е полезна в изграждането на AR дисплеи, които са по-ефективни от останалите решения. Raxium работи върху монолитна интеграция на MicroLED, което означава, че ще се произвеждат от материалът, който се използва за почвечето процесори.

Така може да се намали и цената. Други компании разработващи MicroLED AR хардуер са Oppo, Apple и Vuzix. Microsoft вече има устройства с добавена реалност, HoloLens, а Apple, Meta, Snap и др., инвестират значителни средства в тази насока.

Raxium ще се включи в екипа Devices & Services на Google.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !