Ford: електрификацията на транспорта води до модернизация на електромобилите в реално време

Offnews Последна промяна на 07 февруари 2022 в 17:58 416 0

Ford

Електрификацията на транспорта води автомобилната промишленост по стъпките на водещите IT компании. Новия тренд бе започнат от Tesla, която първа започна редовно да обновява хардуера и софтуера на своите електромобили, като този начин на производство е заложен директно в нейните поточни линии. Сега тази стратегия възнамерява да приложи Ford Motor.

Американският концерн започна да модернизира своята поточна линия за производството на електрическия Mustang Mach-E, който се произвежда в завода в Мексико. По този начин ще могат много по-лесно и по-бързо да бъдат извършвани софтуерни и хардуерни промени. Генералният директор на Ford Motor Джим Фърли е убеден, че този подход съвсем скоро ще стане масов и кардинално ще промени бизнес модела на автомобилните производители.

Фърли заяви пред Bloomberg, че при електрическите автомобили обновяването в реално време е много по-лесно в сравнение с класическите ДВГ автомобили. Благодарение на това, че автомобилният транспорт става все по-интелигентен, автомобилните концерни могат да изпращат на вече продадените автомобили обновявания по безжичен път и по този начин да добавят нови функции, да увеличават пробега, да повишават в известни граници мощността на електродвигателя и т.н.

Към днешен ден продажбите на електрически автомобили от страна на Ford изостават не само от Tesla, но и от редица други автомобилни производители, включително VW и Hyundai. Но компанията има всички шансове да стане ключов играч в тази област.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !