Фабриката за електромобили на Xiaomi в Пекин ще произвежда по 30 хиляди екземпляра годишно

Offnews Последна промяна на 29 ноември 2021 в 10:11 239 0

Xiaomi_EV_Plant

Интернет-изданието China Securities Journal съобщи, че проектната мощност на бъдещия завод за електромобили на Xiaomi в Пекин е 300 хиляди броя годишно.

В края на миналата седмица най-големият китайски производител за смартфони сключи договор с Пекинската зона за икономическо и технологично развитие, в който е вписано, че Xiaomi започва да произвежда електрически автомобили. Заводът ще бъде изграден в град Ижуанг, който се намира на югоизток от Пекин. Самият завод ще бъде изграден на два етапа - първоначално голяма съвременна роботизирана поточна линия за производството на 150 хиляди електромобила, като по-късно нейната мощност ще бъде увеличена до 300 хиляди екземпляра годишно.

В близост до завода ще бъдат построени и централен офис, лаборатории, помещения за тестове и изследвания, и други подобни.

Xiaomi възнамерява да представи на пазара своя първи електромобил през първото полугодие на 2024-та година. Наскоро генералният директор на Xiaomi EV (направлението за разработване и производство на електромобили) Лей Джун заяви пред медиите, че неговата компания изпреварва предварително съставения график.

През месец март бордът на директорите на Xiaomi одобри излизането на компанията на пазара за електромобили, а през месец септември бе съобщено, че е регистрирана новата дъщерна компания Xiaomi EV Company Limited с уставен капитал 10 милиарда юана или около 1,55 милиарда щ. долара.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !