Еврокомисията удължава антимонополното разследване на сделката между ARM и Nvidia

Offnews Последна промяна на 14 октомври 2021 в 18:01 279 0

EU to investigate Nvidia's $54 bln ARM bid after remedies fall short - sources

Reuters съобщи че поглъщането на ARM от компанията Nvidia ще бъде подложено на допълнително антимонополно разследване от страна на Еврокомисията, понеже предложенията на двете страни относно въпросите по конкуренцията не устройват европейските регулаторни органи.

Да напомним, че Nvidia и сегашният собственик на ARM - японската инвестиционна компания SoftBank обявиха тази сделка през месец септември миналата година. Първоначалната сума на поглъщането бе 40 милиарда щ. долара, но сега според информацията на Reuters, тя вече възлиза на минимум 54 милиарда щ. долара. Предстоящата сделка предизвика голям интерес от страна на антимонополните регулатори на много държави, както и на Евросъюза, който започна антимонополно разследване на това споразумение.

Към месец юли тази година анализите на Еврокомисията се забавиха толкова много, че Nvidia започна да се замисля дали да не се откажа от тази сделка. Първоначалните планове за поглъщането предвиждаха това да стане през месец март 2022 година, но малко по-късно стана ясно, че дотогава сделката няма да може да бъде затворена.

Сега Еврокомисията реши, че предишното разследване е недостатъчно, за да се признае това поглъщане за легитимно. Разследването трябваше да приключи на 27-ми октомври, но сега бе удължено с още четири месеца.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !