Electrek: Tesla вече разполага с прототип на електромобил с цена 25 хиляди щатски долара

Offnews Последна промяна на 12 август 2021 в 18:23 613 0

Tesla’s $25,000 electric car: temper your expectations about the timing

В китайските медии се появи информация, че е готов прототипът на нов модел електромобил на Tesla, който ще струва 25 хиляди щ. долара. Дизайнът на новия електрически автомобил е създаден от научния център на компанията в Шанхай и сега прототипът активно се тества. Ако всичко премине удачно, серийното производство на този електромобил може да започне в края на тази година в китайската гигафабрика на Tesla.

През месец септември миналата година Илън Мъск представи акумулаторните батерии тип 4680 и заяви, че Tesla за три години ще разработи и ще представи на пазара принципно нов модел на електромобил с цена под 25 хиляди щ. долара.

Сега китайските медии съобщават, че Tesla не само е разработила въпросния бюджетен модел на електромобил, но вече е сформирала и пул от доставчици на компоненти за неговото производство. Един от проблемите е, че този електромобил е разработен за новите акумулаторни блокове с батерии 4680, като тяхното серийно производство се сблъска с редица трудности. Автомобилната компания на Илън Мъск произведе само няколко партиди от новите батерии, но те са крайно недостатъчни.

Ето защо акумулаторни батерии тип 4680 ще бъдат доставяни от компаниите LG Energy Solution, Samsung SDI и Panasonic, но тяхното масово производство ще започне чак през 2023 година, сподели уеб изданието Electrek, които счита, че Tesla бързо ще се справи с този проблем.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !