Asia Nikkei: главното преимущество на Tesla пред конкуренцията са нейните патенти

Offnews Последна промяна на 10 август 2021 в 15:16 1400 0

Tesla's strength in patent numbers leaves rivals in dust

Японската компания Intellectual Property Landscape (IPL) съвместно с Asia Nikkei направиха подробен анализ на патентната дейност на американската компания Tesla и стигнаха до извода, че именно в тази област най-големият производител на електромобили има най-голямо преимущество пред конкуренцията. От своето основаване през 2003-та година до днес автомобилната компания на Илън Мъск е регистрирала над 580 патента. По-голямата част от патентните заявки оказва директно влияние на бизнеса на Tesla - както в автомобилния, така и в енергийния сектор.

Аналитиците разделиха патентите на Tesla на четири категории: електрификация, автомобилна, полупроводникова и компютърна. Най-много патента - 281 има в областта на най-разнообразното оборудване за електрификация. Следва транспорта със 168 патента, след това е полупроводниковия сектор със 71 патента и в областта на компютърните технологии компанията има 60 патента. Като цяло се вижда, че автомобилната компания на Илън Мъск отделя най-много внимание на алгоритмите с елементи на изкуствен интелект, на роботизацията и на непрекъснатото подобряване на своята продукция.

От всички патенти на Tesla, 29 са по-специални и се отнасят до нови технологии за регулиране на температурата. Един от патентите на компанията описва система за термичен контрол с контур от специална охлаждаща течност. Експертите отбелязват, че термичният контрол е един от ключовите параметри, които оказват влияние на пробега на електромобилите.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !