Уеб изданието Security Times съобщи, че броят на програмистите и на разработчиците на приложения за мобилната операционна система HarmonyOS на Huawei е превишил 1,2 милиона души. Над 300 партньора на китайския технологичен гигант са дали принос за развитието на новата екосистема на Huawei.

На 2-ри юни тази година Huawei официално заяви по време на анонса на HarmonyOS 2.0, че нейната екосистема включва около 500 хиляди разработчици, които дават своя принос в разработването на софтуер за тази операционна система. Ето че след само два месеца, броят на програмистите и разработчиците нарасна над два пъти. Huawei разчита изключително много на своята нова ОС и непрекъснато работи върху подобряването на нейната работа. При този процес ролята на програмистите и разработчиците е много важна.

Предишният рекорд бе обявен от президента на Huawei Ю Чендун (Yu Chengdong) преди няколко дни, когато той каза, че от представянето на HarmonyOS 2.0 на втори юни, новата операционна система е била инсталирана на над 40 милиона компютърни устройства. Да напомним, че в началото на годината китайският технологичен гигант заяви своите намерения към края на 2021-ва да обхване с HarmonyOS 2.0 около 300 милиона мобилни устройства. Но сега, когато станаха ясни темповете на разгръщане на тази ОС, Huawei увеличи това число до 360 милиона компютърни устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *