WSJ: Apple не прави игри, но печели от тях повече от Sony, Microsoft и Nintendo взети заедно

Offnews Последна промяна на 04 октомври 2021 в 17:44 574 0

Apple Doesn’t Make Videogames. But It’s the Hottest Player in Gaming

През 2019 година корпорацията Apple е спечелила от продажбите на игри около 8,5 милиарда щ. долара. Това е с два милиарда повече в сравнение с общата операционна печалба на Sony, Nintendo, Microsoft и Activision за същия период от време. Информацията е на водещите аналитици на изданието The Wall Street Journal (WSJ).

Пресмятанията на аналитичния отдел на WSJ се базират на новият отчет на компанията  Sensor Tower, както и на официална документация, публикувана в рамките на съдебния процес между Epic Games и Apple. Според представения отчет на Sensor Tower, през фискалната 2019 година приходите на App Store са били в размер на 15,9 милиарда щ. долара. В съдебните документи се вижда, че оперативната печалба на App Store за същия период възлиза на 12,3 милиарда щ. долара. Около 69% от приходите на App Store се дължат на игрите - в парично отношение това са около 11 милиарда щ. долара.

WSJ подчертава, че през 2019 година Apple е спечелила от чуждите игри около 8,5 милиарда щ. долара, което е с два милиарда щ. долара повече от общата оперативна печалба на Sony, Nintendo, Microsoft и Activision взети заедно за същия период от време.

Sensor Tower допълва, че през 2020 година потребителите на App Store са дали за мобилни игри около 45 милиарда щ. долара.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !