Valve представи новата версия на класиката Counter-Strike

Стоян Ненов Последна промяна на 23 март 2023 в 14:46 713 0

Counter Strike Source 2

Снимка Valve

Valve представи новата версия на класиката Counter-Strike

Играта Counter-Strike (CS), по-известна в България с жаргоното „Це-Ес“, е сред най-популярните „шуутъри“, т.е. екшъни в гейминг индустрията вече две десетилетия. Тя е и сред заглавията, които се играят в професионални турнири, които привличат отбори и почитатели от целия свят.

И макар официалният ѝ дебют да е през 2000 г., от тогава досега CS не е претърпяла много промени. Не поради нежелание на създателите ѝ, а напротив – геймърите са категорично против кардинални изменения на геймплея. Затова голяма част от еволюцията на CS е най-вече визуална. През годините нивата на играта станаха много по-красиви, а промените в тяхната „архитектура“ са минимални.

Компанията Valve, която разработва CS, е правила много опити да предлага нови карти, нови варианти на играта и на оръжията. Повечето от тях биват отхвърляни от геймърите почти моментално. В крайна сметка Valve предприе подход на минимални промени, като с времето оптимизираше предимно поведението на оръжията и правеше минимални корекции на картите. От време на време компанията показваше и преработени по-стари карти според обратната връзка и желанията на геймърите.

Сега Valve е предприела по-смел ход. След месеци слухове компанията най-сетне потвърди, че действително е подготвила нова версия на играта. Тя се казва просто Counter-Strike 2, съобщава Engadget. Ще бъде достъпна безплатно като ъпгрейд за досегашната версия Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO). Valve казва, че всички визуални скинове и останали аксесоари от CS:GO ще се прехвърлят към CS 2 и дори ще изгледат по-добре.

Три категории преработка

Valve казва, че е обърнала специално внимание на всеки аспект от играта, като използва новия енждин Source 2, който обещава значителни визуални подобрения. Всички текстури в играта ще бъдат по-красиви и детайлни. Геометрията и разпръскването на светлината също са по-реалистични и ще подобрят атмосферата допълнително.

Самите карти са разделени в три категории. Първата е Touchstone. В нея са класически карти като Dust 2, които не са променяни. При тях единствените новости са визуални подобрения в текстурите и осветлението. Картите в категорията Upgrade ще се възползват и от допълнителните функции на Source 2. Това включва още по-реалистични материали, отражения и др.

Третата категория е Overhauls. В нея ще попадат най-старите карти, които са напълно преработени, за да се възползват максимално от способностите на Source 2. Valve не казва дали ще има промени и в архитектурата на картите.

Обновеният Source 2

Source 2 със сигурност ще промени и ключови елементи от геймплея. Най-значимата ще е работата на димките. Те са основна част от играта и скриването на играчите от зрителните полета на противника.

Досега пушекът от димките беше статичен и не се влияеше от околната среда. Сега обаче движения на околни обекти и експлозии ще го променят в реално време. Освен това минаването на куршуми през пушека също ще го изменя и ще позволява на противника по-ясно да вижда откъде идват. Това ще промени голяма част от най-използваните стратегии в много от картите.

Valve казва, че Counter-Strike 2 в момента е в ограничена бета версия за тест за малък брой играчи. Играта ще бъде готова след няколко месеца, като е планирано през лятото да бъде пусната официално за всички.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !