В Steam неочаквано се увеличи делът на използването на Windows 7

Offnews Последна промяна на 08 март 2022 в 17:09 541 0

steam-deck-interface-copy

Според публикуваните наскоро статистики, делът на операционната система Windows 11 в световен мащаб е нараснал и е четири пъти по-голям от този на ОС Windows 7.

Днес в Steam бе публикувана новата статистика за използваните операционни системи. Както преди, най-популярна е Windows 10, Windows 11 продължава да набира обороти и нейната популярност спрямо Windows 7 е приблизително четворно по-висока. Но интересът на почти всички технологични медии бе предизвикан от това, че делът на операционната система Windows 7, поддръжката на която бе отдавна прекратена, внезапно се е увеличил. Увеличението е само с 0,35% за 64-битовата версия, но все пак е извън статистическата погрешност и този ръст изглежда твърде странен за специалистите.

При другите параметри няма значителни промени и всичко изглежда логично и закономерно. Все повече геймъри се отказват да използват игрови системи с по-малко от 12 GB оперативна памет и вече предпочитат да използват компютри с 16 или 32 GB RAM.

Да добавим, че капацитетът на различните информационни носители се е променил почти навсякъде. Значително са намалели игровите машини с флаш дискове с капацитет под 1 TB. В повече от половината от игровите компютри в Steam се използват флаш-дискове с капацитет 1 и повече GB.

 

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !