Steam Deck ще има динамична синхронизация със Steam Cloud

Offnews Последна промяна на 25 януари 2022 в 18:09 440 0

130903-steam-deck-1

Valve обяви новата функция за динамична синхронизация, която ще бъде въведена в софтуера на конзолата Steam Deck. Тази функционалност реализира съхраняването на целия гейминг в електронен облак и ще дава възможност на играчите без проблеми да се прехвърлят между различните игрови сесии от конзолите и персоналните компютри без да се налага да излизат от играта стартирана в Steam Deck.

Предполага се, че притежателите на конзолата често ще прехвърлят Steam Deck в режим на хибернация без да излизат от играта. Техният прогрес в играта автоматично ще се прехвърли към другото устройство, което може да бъде персонален компютър, лаптоп или друга конзола, като всичко това ще става именно чрез динамичната синхронизация.

Steam автоматично ще качи в електронен облак всички промени в данните преди Steam Deck да влезе в режим на хибернация. Когато компютърното устройство излезе от хибернационния режим, онлайн услугата автоматично ще изтегли всички междувременно направени промени, ако разбира се, геймърът през това време е играл на друго място.

Функцията за динамична синхронизация в Steam Cloud не е автоматична и разработчиците ще трябва самостоятелно да я включат в Steamworks и да се възползват от новите API.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !