Nintendo създава AR увеселителен парк за Super Mario

Offnews Последна промяна на 01 декември 2020 в 10:18 4556 2

Super Nintendo World Super Mario

Super Nintendo World е името на първия по рода си тематичен увеселителен парк за Super Mario, съобщиха току що от Universal Studios Japan. Комплексът ще отвори врати в гр. Осака, Япония на 4 февруари и ще се развива в партньорство между Nintendo и Universal.

Според създателите си той ще представлява гигантска "жива видеоигра", която ще разполага и с много AR (Augmented Reality) съдържание. Централно място ще заема тематично Mario Kart влакче на ужасите, което обаче вместо със скелети и чудовища ще сблъска посетителите с персонажи от играта.

Всеки пътник на него, разбира се, ще бъде снабден с AR шлем. Любопитно е, че ще има и начин пътниците да се състезават помежду си, докато се возят. Освен това те ще могат да събират и виртуални монети, използвайки конзолa Switch. Изживяването ще се променя при всяко пътуване с влакчето, което вероятно ще привлече мнозина да се качват на него многократно.

В момента се изгражда и допълнителна Donkey Kong зона към увеселителния парк. Междувременно организаторите увериха, че в комплекса ще бъдат спазвани всички възможни противоепидемични мерки.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.12 2020 в 16:13

[…"> Tech.offnews.bg вече информира, комплексът ще отвори врати в гр. Осака, Япония на 4 февр… и ще се развива в партньорство между Nintendo и Universal. […">

21.12 2020 в 16:02

[…"> Tech.offnews.bg вече информира, комплексът ще отвори врати в гр. Осака, Япония на 4 февр… и ще се развива в партньорство между Nintendo и Universal. […">