Netflix започна да стриймва и игри

Стоян Ненов Последна промяна на 15 август 2023 в 17:39 249 0

Netflix Cloud Gaming

Снимка Netflix

Netflix започна да стриймва и игри

След близо две години работа, Netflix най-сетне започва публичните тестове на стрийминга на игри. Услугата датира още от ноември 2021 г., но предлагаше доста ограничени възможности и можеше да се използва през мобилните приложения за Android и iOS.

Най-сетне Netflix започва тестове на пълната версия на услугата. „Нашата цел винаги е била да имаме игри за всеки и работим усилено, за да предложим на клиентите достъпна, добре работеща услуга“, казва вицепрезидентът на Netflix Майк Верду в блога на компанията.

Пълната версия на услугата означава, че абонатите на Netflix ще могат да играят на игрите не само през мобилни приложения за Android и iOS. Те ще могат да използват и всеки компютър и Mac, като посетят сайта на Netflix. Игрите ще бъдат достъпни и през „избрани телевизори“, като броят на съвместимите модели постепенно ще се увеличава.

Верду казва, че целта е постепенно игрите да са достъпни през всяко устройство, от което могат да се гледат и филми от Netflix. Първоначално тестовете ще са „ограничени за малък брой потребители“ в Канада и Великобритания. Идеята е броят им да се увеличи през следващите седмици.

Ще са достъпни две игри, които са дело на компанията. За да се играят и през телевизор, ще е нужен контролер. Netflix казва, че всеки абонат вече притежава въпросния контролер – мобилния си телефон. А през компютър ще може да се играе с клавиатура и мишка, както обикновено.

„Ограничените бета тестове ще ни помогнат да проверим нашата технология за стрийминг на игрите, както и контролера. Чрез тях ще подобрим изживяването на потребителите. Игрите ще са достъпни през телевизори и устройства като Amazon Fire TV, Chromecast, LG, Nvidia Shield TV, Roku, Walmart ONN и смарт телевизори на Samsung. Netflix допълва, че постоянно ще добавя още устройства и производители.

За потребителите, които ще играят през телевизор и ще разчитат на смартфона си за контролер, ще има разлики според платформата. Контролерът ще е вграден в приложението на Netflix за Android. Притежателите на iOS устройство на Apple ще трябва да изтеглят допълнително приложение, което ще е в ролята на контролер. То вече е налично в Apple App Store.

Не е ясно колко време ще продължат тестовете и дали ще бъдат добавени още страни. Компанията не е коментирала по-нататъшните планове за разгръщането на услугата, като казва единствено, че ще сподели повече по-натам.

Netflix има големи очаквания от бизнеса си с игри. Компанията инвестира огромни суми в него, като вече предлага каталог с около 70 заглавия. Тя купи няколко гейминг студиа, като освен това отвори и свои собствени. Целта ѝ е да създаде богат каталог с игри, който да е наличен за абонатите на стандартните видео услуги. Надеждата на Netflix е така да увеличи и задържи броя абонати, като им предлага повече услуги в рамките на абонамента. Проектът се развива бавно, но Netflix редовно казва, че това е така, тъй като не иска да бърза, а има за цел да развие успешна услуга в дългосрочен план.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !