GameSir G7 SE е гейм контролер, който елиминира дрейфа на стика

Това е първият лицензиран Xbox контролер, който използва аналогови стикове със сензори използващи ефекта на Хол

Стефан Николов Последна промяна на 21 юли 2023 в 16:53 811 0

GameSir G7 SE

Снимка GameSir

GameSir G7 SE е гейм контролер, който елиминира дрейфа на стика

Дрейфът на стика е проблем, присъщ на редица съвременни гейм контролери. Той се причинява от неправилното позициониране на стика, което кара системата постоянно да регистрира отклонение на лоста на стика, дори когато стикът е в покой. Всички геймпадове на Nintendo, Sony и Microsoft са засегнати от този проблем. Компанията GameSir си е поставила за цел да отстрани този проблем с новия си модел G7 SE. Изданието The Verge подчертава, че това е първият лицензиран контролер за Xbox със сензори, в които се използва ефектът на Хол.

GameSir G7 SE е модернизирана версия на G7, която излезе на пазара по-рано тази година. Новият продукт е кабелен контролер за Xbox Series X/S и PC с USB-C. Той разполага с два програмируеми задни бутона и магнитно закрепен подвижен лицев панел, който може да бъде персонализиран – производителят казва, че този панел може да бъде оцветяван и на него да бъдат нарисувани различни изображения.

Специфична особеност на версията SE е използването на сензори с ефекта на Хол, които се използват в джойстиците и спусъците. В основата на тези сензори са използвани магнити, което позволява да се сведе до минимум отклонението на стика. Използва се стандартна технология с безконтактни магнитни сензори, които не се износват и не възниква дрейф поради износване. Новата версия разполага и със защита от случайно натискане на задните бутони.

Друга чудесна особеност на G7 SE са широките възможности за персонализиране. Софтуерът GameSir Nexus дава възможност на геймърите лесно да персонализират своите настройки, да пренасочват бутоните и дори да превключват между няколко профила.
Оборудван е с кабел от типа USB-C с дължина 3 метра и 3,5-милиметров жак. Налични са общо 4 вибрационни мотора, а теглото на устройството е 221 грама.

Контролерът GameSir G7 SE вече се продава на цена 49,99 щатски долара. Той струва само 5 долара повече от предшественика си със стандартни стикове без използването на магнитни сензори с ефекта на Хол.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !