CES 2023: Най-интересните гейминг лаптопи, монитори и аксесоари

Павлин Луканов Последна промяна на 09 януари 2023 в 16:52 1846 0

ROG Strix SCAR 18

Снимка Asus

ROG Strix SCAR 18

Тази година най-голямото изложение за потребителска електроника, CES в Лас Вегас, се завърна с гръм и трясък след пандемичния период. Бяхме свидетели на множество премиер в разнообразни сектори. Една от големите нишки очаквано обаче беше оборудването за геймъри. Това включва поредици нови процесори + лаптопи, периферни устройства и аксесоари.

Централно място сред предложенията тази година заемат лаптопите с най-новите процесори от AMD и Intel, както и мощните видеокарти на NVIDIA. На практика всички големи производители обновиха сериите си с актуалните чипове, обещавайки по-високи гейминг възможности. Разбира се тук са едва малка част от новите модели, но те изпъкват с интересни особености.

Dell серия G

Dell има няколко линии геймърски лаптопи, а серия G включва по-достъпните предложения на компанията. Dell G15 и 16-инчовият G16 не могат да се похвалят с кой знае колко красив дизайн. G15 предлага избор между на 15.6-инчов панел с резолюция Full HD, честота 120Hz, яркост 250 нита или 165Hz с пълно покритие на цветовата гама sRGB и яркост 300 нита. По-големият, 16-инчов, G16 преминава към съотношение на страните 16:10, резолюция 2560 x 1600 пиксела и 165Hz или 240Hz при съответно 100% покритие на sRGB и DCI-P3. Очаквано са използвани най-ново поколение процесори и видеокарти от Intel и NVIDIA.

Alienware x14

Специализираният гейминг бранд на Dell, Alienware има впечатляващи предложения x14 и m18, като по-интересен е Alienware x14. Задната част на корпуса е по-плоска, което прави машините доста по-удобни за пренос, а предната част е с променен дизайн, за по-лесно отваряне. Освен това лаптопът е по-удобен и за използване в скута заради обновените крачета. Иначе е наличен дисплей с Dolby Vision, резолюция Full HD, подобрена охладителна система и дори RGB тъчпад. По-изчерпателно с предложенията на Dell можете да се запознаете тук.

ROG Strix Scar 18

Една от по-значителните тенденции при преносимите компютри през последните години е постигането на все по-тънки рамки около дисплея. Това в комбинация с по-компактните вътрешни компоненти позволява постигането на 16-инчов лаптоп с размерите на 15.6-инчов модел. Сега отчитаме дори още по-впечатляващи резултати, като 18-инчовият ROG Strix Scar 18 е с размери на 17.3-инчов модел. Моделът включва QHD екран до 240Hz, 13-то поколение Intel Core процесори и до NVIDIA RTX 4090 видеокарта. Освен това има три вентилатора за охлаждане и Dolby Vision/Atmos. Има и опция за 16-инчов екран.

Acer Predator Helios

Новата линия лаптопи Predator Helios на Acer идва в два варианта според екрана, 16- и 18-инчов. Тук също откриваме 13-то поколение процесори Intel Core и GeForce RTX 40 в комбинация с подобрена охладителна система и доста интересни опции за осветяване. Дисплеите са в три варианта с Mini LED панел, 250Hz, 100% P3 и пикова яркост 1000 нита, което е повече от впечатляващо. Интересно е да отбележим и наличието на mini-LED система за подсветка на клавиатурата, а ходът на клавишите е 1.8 мм. Отвъд осветлението на клавиатурата има и RGB лента в горната част на въздушните отводи на охладителната система.

Asus Chromebook Vibe CX34 Flip

Освен в специализирания си гейминг бранд ROG, Asus има и други интересни попълнения, а сред тях е CX34 Flip - Chromebook създаден за облачен гейминг. Моделът е изцяло в бял цвят и има RGB подсветка на клавиатурата. Екранът е със съотношение 16:10, 144Hz и резолюция Full HD. За свързване се разчита на Wi-Fi 6E, а интересна черта е и вграденият стилус. Заложено е на 12-то поколение Intel Core i7 и 16GB RAM.

Разбира се има и други много добри нови попълнения включително в серии от гореспоменатите производители, но и от Lenovo Legion например. Освен преносими компютри обаче бяха анонсирани и други продукти, с които да постигнете оптимални гейминг резултати. Това включва монитори и аксесоари.

Alienware AW2524H

Предложението на Alienware не е първият монитор с честота на опресняване до 500Hz, но в случая става дума за IPS панел. Това позволява постигането на по-добри цветове, зрителни ъгли и яркост. Мониторът също така постига 99% покритие на sRGB и е сертифициран за VESA DisplayHDR 400. Има още сертификация NVIDIA G-Sync, a диагоналът е 24.5 инча при резолюция Full HD.

Asus ROG Swift PG248QP

Новото попълнение на Asus ROG е с диагонал 24.1-инча и достига до впечатляващите 540Hz честота на опресняване при резолюция Full HD. За целта е заложено на нов панел E-TN, като както вече споменахме по-горе, TN решенията не могат да се похвалят с кой знае колко високо качество на изображенията, но пък има гладка картина и бърза реакция.

https://youtu.be/qjROmY_2glA

Samsung Odyssey Neo G9

Този 59-инчов извит гейминг монитор е огромен, като залага на резолюция 7680 x 2160 пиксела, честота 240Hz и поддържа HDR картина. Освен това има DisplayHDR 1000, поддържа DisplayPort 2.1, а съотношението на страните е 32:9 при извивка 1000R. Наличието на матово покритие ограничава отблясъците.

HyperX HX3D

HP анонсира новата си серия 3D-принтирани добавки за персонализиране на клавиатури, мишки и слушалки от бранда си HyperX. В случая интересното е, че всички добавки, с които можете да добавите нов цвят към аксесоарите си, са произведени чрез принтери на HP. Използвайки найлон на прах, те са доста по-усъвършенствани спрямо повечето аналогични принтери, които използват PLA пластмаса.

Razer Leviathan V2 Pro

Razer са ни добре познати с отличните си геймърски периферни устройства и преносими компютри Blade. Тази година компанията представи и обновена версия на саундбар системата си Leviathan V2 Pro. Този модел добавя 30 светлинни зони, проследяване на главата чрез IR камери и управление на излъчването за по-точно насочване на звука към учите. От компанията въвеждат и подобрени говорители за по-оптимално пресъздаване и на ниските тонове.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !