Българин става вицепрезидент в гейм разработчика Gameloft

Юлиян Арнаудов Последна промяна на 20 март 2023 в 12:08 864 0

Dimo Dimov

Снимка Gameloft

Димо Димов, вицепрезидент Live Game в Gameloft

Българин стана вицепрезидент в гейм разработчика Gameloft. Това е Димо Димов, който заедно с украинеца Игор Антонов поемат тази позиция за Live Games във френския гигант. Компанията разполага с гейм студио в София от близо 17 години, в което към момента работят малко над 200 души. Българското звено е разработило почти самостоятелно редица хитови заглавия на Gameloft, сред които са March of Empires, War Planet Online и дебютиралата през 2021 г. Heroes of the Dark.

Димо Димов е първият българин, който достига тази позиция в рамките на френския разработчик. Той работи по развитието на вече пуснати на пазара игри – т.нар. Live Games. Неговата задача е да намери най-добрият начин за поддържането и разширяването на вече съществуващо заглавие. Но и по-важното да насърчи използването на добрите (и да предотврати лошите) практики между екипите на различните игри. Преди да стане вицепрезидент, Димо Димов е глобален директор Live Games.

Пътят на Димо Димов в Gameloft започва още през 2007 г. или само две години след откриването на софийското студио. Той доказва, че интересът към игрите, усърдното учене и аналитичното мислене могат да доведат до успешна международна кариера, коментират от компанията.

„Приемам новото предизвикателство като признание не само за мен, а и за работата на отдадените хора, с които сме рамо до рамо през последните години“, сподели Димо Димов.

Gameloft е френски разработчик, фокусиран основно към мобилни игри, но все повече преминаващи към мултиплатформени заглавия. Компанията е част от Vivendi. Тя е известна най-вече с поредицата Asphalt, която е най-популярната рейсинг игра за мобилни устройства.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !