Виртуалната реалност се използва все по-ефективно във военните обучения

Offnews Последна промяна на 02 март 2021 в 09:46 6417 0

us army vr

Британската армия провежда военни обучения, в които все по-ефективно използва т.нар. Virtual Reality (VR).  Една от най-новите симулации, в която се потапят военните, е създадена от компанията SimCentric и дава възможност на участниците да изпълняват учения или да симулират престрелки, които биха били опасни в реалния живот.

Виртуалното военно обучение на SimCentric изглежда по-скоро като видео игра (шутър от първо лице), отколкото като реална битка. Този ефект се подсилва от използването на популярните сред геймърите слушалки за виртуална реалност Oculus Rift S, както и на ръчни контролери.

То също така използва популярната платформа за разработка на игри и виртуално съдържание Unreal Engine на компанията Epic Games, наподобявайки много игрите, които работят със същата технология. Това позволява на компанията бързо да разработи специфични сценарии на обучение и различни упражнения, които военните да изпълняват.

Виртуалната реалност присъства от години във военните обучения в САЩ, но все още съществуват множество проблеми със системата и самата технология.

Въпреки това обаче армията не спира да търси най-добрата технология, която да направи обученията по-ефективни. На този етап виртуалната реалност позволява тренировъчните ситуации да бъдат анализирани и повторно изпълнени, за да се открият най-ефективните подходи към реалните предизвикателства на бойното поле.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !