Valve разработва мозъчни интерфейси, които ще могат да коригират човешките чувства

Offnews Последна промяна на 26 януари 2021 в 11:53 6252 0

мозъчни интерфейси

Главният изпълнителен директор на гейм разработчика Valve - Гейб Нюел - съобщи, че компанията му работи върху нов вид шлемове с интерфейс мозък - компютър (Brain - Computer Interface), които ще могат да направят видео игрите по-вълнуващи от всякога. Според него те ще създават такива визуални преживявания в мозъка, пред които реалният свят ще изглежда плосък и безцветен.

За новия си проект Valve си сътрудничи с компанията за биосензорен хардуер OpenBCI. Проектът всъщност е с отворен код, така че всеки може да се включи в разработването му.

Новата технология ще позволи на потребителите не само да обогатяват това, което виждат, а и да коригират своите емоции. Тя ще може да влияе благоприятно на съня например и ще допринася за пълноценната почивка на човек. Някои негативни чувства също ще могат да бъдат повлияни или дори напълно премахнати.

До мосовото производство на мозъчните интерфейси ще мине много време, споделя обаче изпълнителният директор на Valve. Преди това хората трябва да са напълно уверени в сигурността им и в това, че не крият сериозни рискове за здравето.

От началото на пандемията Нюел прекарва по-голямата част от времето си в Нова Зеландия. Милиардерът обмисля дори да прехвърли част от служителите си в островната държава.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !