Учените могат да създадат реален Джурасик парк с нови видове динозаври

Offnews Последна промяна на 06 април 2021 в 11:33 7525 0

dinosaur

Съоснователят на компанията за невротехнологии Neuralink - Макс Ходак заяви, че екипът му разполага с всички необходими технологии за създаването на реален Джурасик парк с нови екзотични видове динозаври.

Използването на последните постижения в генетичните изследвания за създаване на изцяло нови същества е примамлива идея, която обаче може да се окаже и не до там добра.

Самият Ходак признава, че изчезването на динозаврите може да е ценен инструмент за увеличаване на биологичното разнообразие в природата. С връщането им би могло да се окажем в разгара на ерата на масовото изчезване. Въпреки това обаче изследователят се пита защо да не опитаме да създадем ново разнообразие.

dinosaur

В продължение на години природозащитници изразяват загриженост относно възкресяването на изчезнали видове. Отчасти защото екосистемите, в които са живеели тези видове са продължили без тях.

Връщането на динозаврите и особено създаването на чисто нови форми на биоразнообразие, би било същото като въвеждането на нов инвазивен вид в екосистема, която вече не е спосособна да съществува заедно с него.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !