Стартъпът Machina Labs представи завод за производство на всякакви индустриални части

Offnews Последна промяна на 22 ноември 2021 в 15:15 150 0

Machina1

Калифорнийската стартираща компания Machina Labs официално представи своето вече работещо предприятие, което започна да приема поръчки за производството на произволни промишлени части. Включително и компоненти, които отдавна са снети от производство. Заводът Machina е напълно автономен - в него работят специализирани масивни манипулатори, работата на които се следи от алгоритми с елементи на изкуствен интелект. Стартъпът вече е направил необходимите тестове на своя нов подход към производството на детайли и компоненти, като от услугите на предприятието първи са се възползвали Военноморските сили на САЩ и НАСА.

Machina Labs заявиха, че са въвели невиждани досега гъвкавост и маневреност в една бавна и тромава промишленост. Стартиращата компания възнамерява да се конкурира с остарелите предприятия, които твърде бавно се адаптират към изискванията на клиентите. Стартъпът добавя, че в някои области жизненият цикъл на проектирането на ново оборудване достига цели седем години, а това е твърде дълго време за съвременните технологии. Това най-често е причината клиентите да са принудени да забавят развитието на собствената си продукция, докато съответните заводи модернизират своите поточни линии и големи по размер апарати.

Стартъпът предлага преминаването към много по-съвременна роботика. Machina използва листове от метал, които работите конфигурират по форма и размер в зависимост от поръчката на клиента. Тези манипулатори вече са били използвани за изготвянето на обшивките на съвременните танкове и на някои специфични детайли за дронове. НАСА от своя страна поръчва някои компоненти за своите космически нужди.

От началото на следващия месец достъп до новия завод на Machina получават и компаниите от частния сектор.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !