SpaceX срещу Amazon – пореден епизод

Offnews Последна промяна на 02 септември 2021 в 16:10 700 0

spacex-starlink-cerexio-blog-post-cover-01

SpaceX реши да отговори на Amazon по отношение на тактиката за забавяне, която предприемат от компанията на Джеф Безос. Вчера от SpaceX са заявили пред FCC, че Amazon целенасочено се опитва да забави процедурата по предложения за сателитната интернет услуга Starlink.

Причината за това е, че компанията не може да се конкурира с нея със собственото си сателитно решение, Kuiper Systems. Данните за това са на изданието Ars Technica.

Това разбира се не е първият подобен случай за Amazon. Подобно оплакване доведе до забавяне на договора за лунно приземяващо се устройство със SpaceX.

Според SpaceX FCC би трябвало да предвиди това и да придвижи заявката ѝ за публично обсъждане. Миналата седмица Amazon поиска от комисията да отхвърли предложението на SpaceX за Starlink.

Причината за това е, че нарушава правилата с предложенията си за две отделни конфигурации на сателитния интернет. От Starlink отговарят на това с обвинението, че Amazon все още не е изяснила как ще избегне препречване с други услуги и как ще заобикаля орбиталните отломки.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !