SpaceX ще продава космическа реклама, която може да бъде платена с криптовалута

Offnews Последна промяна на 09 август 2021 в 11:57 161 0

SpaceX To Launch Satellite To Display Billboard Adverts In Space

SpaceX сключи партньорско споразумение с компанията Geometric Energy Corporation (CEG) за стартирането на проект за изграждането на орбитален цифров рекламен щит. Той ще води предавания директно от космоса, като плащането на тази необичайна услуга може да става не само с обикновена фиатна, но и с цифрова валута.

Според генералния директор на CEG Самюел Рийд, към днешен ден неговата компания работи върху специализиран рекламен сателит тип CubeSat. Той ще бъде оборудван с цифров дисплей и насочена към него камера, която ще излъчва неговото изображение заедно с красивата гледка на Земята. Това своеобразно предаване ще може да се гледа в YouTube и Twitch.

Изстрелването на "космическия билборд", както го нарекоха медиите, ще стане с ракетата Falcon 9, а събитието е планирано за началото на 2022 година. Потребителите съвсем скоро ще получат възможност да закупуват необходимите токени, които се използват за резервация на сателита и за показване на обяви и реклами. Дадена е и възможност за заплащане с по-известните криптовалути. В бъдеще се предвижда и заплащане с Dogecoin.

"Ние искаме да направим така, че на практика всеки да има достъп до космоса. На практика нашата цел е неговата демократизация и децентрализация. Надявам се, че хората няма да започнат да харчат пари за публикуването на нещо неуместно в тези космически обяви" - отбеляза ръководителят на CEG.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !