SpaceX пренасочва всички ресурси за изграждането на Starship

Offnews Последна промяна на 29 март 2022 в 17:19 1781 0

EXCLUSIVE SpaceX ending production of flagship crew capsule

SpaceX спира производството на своите нови космически кораби за многократно използване Crew Dragon, съобщи агенция Reuters. Целта е да се освободят колкото се може повече ресурси, които ще се използват за възможно най-бързото изграждане на космическия кораб от следващо поколение Starship.

По принцип космическата компания на Илън Мъск разполага с четири кораба Crew Dragon и просто няма смисъл от производството на нови капсули за астронавти от подобен тип. SpaceX предпочита да се фокусира върху колкото се може по-бързото създаване на новия тип космически кораби, които ще се използват за полети до Луната и Марс. Първото орбитално изстрелване на Starship бе на няколко пъти отлагано, първоначално заради проблеми с ракетните двигатели, а след това заради тромавите проверки на регулаторните органи.

Президентът на SpaceX Гуен Шотуел допълни, че компанията по всяко време може да започне изграждането на още космически кораби за многократно използване тип Crew Dragon, ако възникне такава необходимост.

Да напомним, че системата от Super Heavy + Starship е предназначена за транспортиране на товари и хората в околоземна орбита, за полети до Луната и до Марс и е най-мощната в цялата история на космонавтиката ракета.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !