SpaceX подготвя първия орбитален тестови полет на Starship

Offnews Последна промяна на 14 май 2021 в 15:49 5255 0

Starship SN15

След успешния полет и приземяване на SN15, SpaceX планира да изведе прототип на Starship в околоземна орбита. В заявление към Federal Communications Commission (FCC), компанията споделя плановете си за следващия си изпитателен полет.

В документа се посочва, че кораб Starship оборудван с носител Super Heavy ще излети от съоръжението на компанията в Тексас. След приблизително три минути от полета ракетата носител ще се отдели и ще падне в Мексиканския залив.

След това Starship ще прекоси Флоридския пролив и ще достигне околоземна орбита. Тя след това ще се завърне на Земята, като ще бъде направен опит за меко кацане в океана.

Ако всичко премине според плана, цялата продължителност на мисията ще е около 90 минути. Припомняме, че преди последния полет на SN15, всички тестови излитания на прототипи на Starship завършиха с експлозии.

Мисията на SN15 беше от изключителна важност за компанията, а при успех и на следващия тестови полет, SpaceX ще се доближи до реализирането на полети до Луната, а и Марс.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !