Роботизирани кучета предупреждават за нов локдаун в Шанхай

Offnews Последна промяна на 30 март 2022 в 17:27 499 0

dogs

През изтеклото денонощие в Шанхай бяха официално регистрирани малко над 6000 нови случая на заразени от COVID-19. Това е най-високият показател на дневен пик след непрекъснатия ръст на заразените от новия коронавирус през последните няколко дни. Китайските власти засилват карантинните мерки, а в опразнените улици се появиха роботизирани кучета, които предупреждават, че започва началото на нов локдаун.

Във връзка с това в уеб пространството масово започнаха да се появяват клипове с роботизирани кучета, върху които явно набързо са закрепени мегафони. Вижда се как кучето-робот тича по улицата на жилищен квартал и напомня на хората, че трябва да спазват мерките за безопасност.

https://youtu.be/ARW3apy0Ql0

Китайските роботизирани кучета приличат на роботите, които от дълги години разработва и създава американската компания Boston Dynamics. Но това не са роботите-кучета на Boston Dynamics, а кучетата AlphaDog на китайската компания Welian. За разлика от своите американски колеги китайските роботи са предназначени директно за масовия пазар, а не за бизнеса и военните. В Китай, през през първите 30 дни след прдставянето на AlphaDog бяха продадени 1800 бройки от тези роботизирани кучета при цена 2400 щ. долара.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !