Roborock S7 – Ревю и данни за модела

Offnews Последна промяна на 15 юли 2021 в 16:40 4498 0

roborock-s7

На пазара най-сетне се появи автономна хибридна прахосмукачка, щадяща любимите Ви килими и черги. За общество, свикнало с решаването на комплексни и многобройни задачи, очакванията към почистващите роботи нарастват с представянето на всеки следващ модел. Roborock S7 събира в себе си всичко най-добро, което бе постигнато през последните години, и го умножава по своята иновативна вибрираща глава за миене, която се оказа същински пробив след самопочистващата се докинг станция.

В миналото надали бихте оставили прахосмукачката да кръстосва апартамента Ви с пълен воден контейнер. Roborock S7 е достатъчно интелигентен и съобразителен да повдигне главата на мопа си, за да не остави мокри следи нито по килимите, нито по докинг станцията си. Що се отнася до основната му функция – вакуумирането, роботът се отличава със силно представяне, което е невъзможно без безупречното картографиране и управление през приложението за телефон.

Дизайн

В това отношение, Roborock S7 поразително силно прилича на своя предшественик Roborock S6 MaxV, като изключим двойните фронтални камери. За разлика от него обаче, Roborock S7 притежава по-висока класа, благодарение на наситените цветове (бяло или черно) и своят видим Lidar диск със сензор за картографиране. Роботът е оборудван със сребристи бутони за ръчно управление – точково почистване, включване/изключване и за докинг станцията. Големият оранжев бутон в другия край освобождава водния контейнер. Най-силно впечатление обаче прави набраздените концентрични кръгове около логото, които имитират вибрация по водна повърхност.

Вакуумиране

Основната четка е изцяло гумена, релефна и усукана. Нейната ос е разположена възможно най-ниско до земята, следвайки релефа на различните повърхности в дома Ви. От двете страни на четката са разположени колелата, преодоляващи препятствия до 20 мм височина. Страничната четка е петстранна и разположена по диагонал. Сензорът, който е отговорен за откриването на килими, е разположен до третото колело отпред, така че роботът да има време да реагира и да повдигне мопа си, преди да мине по килима или чергата.

Мокро почистване

За разлика от други модели, които просто влачат мопа след себе си, Roborock S7 притежава ултразвукова система за почистване. Върху тази концепция лежи целия дизайн на модела. Самата глава е плоска, с формата на полумесец, а системата, чрез която се контролира, се нарича VibraRise. Това означава, че мопът не само е способен да следва релефа на разнообразните повърхности и да унищожава чрез нискочестотни звуци упоритите замърсявания, но също така да повдига при необходимост мопа си на 5 мм височина.

Метод на работа

Макар картографирането да отнема повече от едно почистване, Roborock S7 създава ориентировъчна карта още с първото си включване, която е достатъчна за по-нататъшната му работа. След като Lidar сензорът приключи, роботът може да започне с почистването методично, като първо минава по протежението на стените, а след това започва да вакуумира S-образно. Подобно на своя предшественик, моделът може да вакуумира и мие едновременно, като и при двете не прави компромиси. Големината на контейнера за прах е 470 мл., а този за вода – 300 мл. Това количество е достатъчно за почистването на площ до 200 кв.м при средно натоварване. Работният процес продължава до 180 мин., благодарение на издръжливата 5200mAh батерия.

През приложението за телефон можете да изберете функцията „Стандартно миене”, което ще покрие повече площ, докато при „Дълбоко почистване” методът му на работа ще се ограничи до строго определено пространство. Също така, можете да настроите честотата на вибрациите през четири опции: „близко до земята”, „средно”, „умерено” и „интензивно”. Тези фази преминават от 1650 до 3000 движения в минута. Водата се разпределя от електронен дозатор. Компанията производител препоръчва да ползвате единствено вода, тъй като дюзите не са предназначени да издържат действието на почистващите препарати.

Roborock S7 е съвместим с гласови асистенти. Притежава специална защита срещу надраскване на дървени повърхности. Разпознава автоматично стаите и се ориентира отлично в пространството. Има защита от деца и светлинен индикатор за статуса.

Този и много други можете да намерите в специалния раздел - прахосмукачки роботи в сайта Mobisector.com.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !