Нови проблеми за телескопа Хъбъл

Offnews Последна промяна на 11 ноември 2021 в 11:17 536 0

Hubble

NASA отново има затруднения с работата на космическия телескоп Хъбъл. По данни на Wired екипът по поддръжката на телескопа възстановява бавно работата му.

Това се случва след множество проблеми със синхронизацията, които са довели до активирането на защитния режим на телескопа през октомври. Инженерите са реактивирали „Advanced Camera for Surveys“ на 7 ноември.

Те обаче ще трябва да верифицират данните от устройството през настоящата седмица преди да могат да включат други засегнати компоненти. Проблемът започна на 23 октомври когато от агенцията забелязаха, че инструменти не получават синхронизиращи съобщения от контролния модул на Хъбъл.

Комуникационните проблеми са продължили два дни, което е предизвикало извънредно изключване. NASA не може да възстанови работата на телескопа бързо, тъй като резки промени могат да ограничат живота на телескопа.

Това е и втората повреда през настоящата година. Преди това през 2018 г. NASA трябваше да рестартира жироскопите на Хъбъл. През декември в орбита би трябвало да бъде изведен новият телескоп Джеймс Уеб, който ще наследи Хъбъл.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !