Ню Йорк забранява продажбите на автомобили на газ

Offnews Последна промяна на 17 септември 2021 в 14:57 200 0

new-york

След 14 години в Ню Йорк вече няма да се продават превозни средства, работещи с изкопаеми горива. Губернаторът на щата Кати Хочуп подписа законопроект, забраняващ продажбата на газови превозни средства от 2035 г. и изискващ всички нови автомобили да бъдат с нулеви емисии.

Това ще помогне за намаляване на емисиите на парникови газове на Ню Йорк с 35%, както и ще му помогне да постигне своите климатични цели. Те предвиждат намаляване на емисиите на парникови газове с 85% до 2050 година.

Само около един процент от новите превозни средства, продавани в Ню Йорк в момента, са изцяло електрически. Ето защо, съгласно новия закон, няколко държавни агенции трябва да работят заедно, за да измислят стратегия за развитие на пазара на превозни средства с нулеви емисии до края на следващата година.

Калифорния също забрани продажбите на нови автомобили с газ до 2035 г. миналата година, а Масачузетс последва примера по-рано тази година. Междувременно депутатите от Вашингтон също се опитаха да приемат закон, който забранява продажбите на автомобили на газ до 2030 г., но него бе наложено вето.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !