НАСА представи астронавтите, някои от които ще летят до Луната

Offnews Последна промяна на 07 декември 2021 в 17:29 269 0

SP

НАСА представи кандидатите за астронавти, някои от които ще летят до Луната, а може би и до Марс. Полетът до Луната е планиран за следващите две години в рамките на космическата програма Artemis.

Шестима мъже и четири жени се класираха за програмата Artemis, като в класацията участваха 12 хиляди претендента. Кандидатите ще трябва да преминат едногодишна сложна подготовка, която ще започне в космическия център Джонсън през месец януари следващата година. Те ще бъдат обучавани за работа и обслужване на Международната космическа станция, за излизане в открития Космос, за изграждане на необходимите навици за използване на съвременната роботика, ще управляват учебния самолет Т-38 и неизвестно защо ще изучават руски език.

Първата космическа мисия с екипаж на борда е Artemis II, която бе обявена за 2024 година. В рамките на тази мисия четирима астронавти ще направят няколко обиколки на Луната, като по този начин ще потвърдят безопасността на космическия кораб Orion. През следващата година в рамките на мисията Artemis III НАСА възнамерява да изпрати първата жена на повърхността на Луната.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !