Lenovo представи нов вид смарт очила с пет виртуални екрана

Offnews Последна промяна на 11 януари 2021 в 10:18 7234 0

На стартиралото днес технологично изложение CES, китайската компания Lenovo представи най-новия си продукт в областта на добавената реалност - корпоративните очила ThinkReality A3.

Впечатляващото при тях е, че те ще са способни да проектират пет виртуални екрана пред очите ни за по-добра продуктивност вкъщи, в офиса и навсякъде другаде. Новите смарт очила ще бъдат достъпни на пазара към средата на годината. Хардуерната компания обаче за сега не разкрива каква ще бъде тяхната цена.

Това, което знаем за момента е, че очилата имат впечатляващи технически параметри и възможности - те поддържат класическата FullHD 1080p резолюция и са захранвани от чипа Snapdragon XR1 на Qualcomm. В добавка - двойка камери с рибешко око осигурява проследяване на движението, а друга вградена осем-мегапикселова RGB камера снима видео, което може да се стриймва на живо или да се гледа по-късно.

Очилата ще могат да се свързват чрез USB-C с компютри с Intel и AMD процесори, както и със смартфони на Motorola. От компанията подчертават, че те са подходящи за използване в разнообразна среда - от офиса до оживени търговски улици и че ще стоят добре и на хора с диоптрични очила.

Всички продукти от серията Think Reality осигуряват на своите потребители дистанционна помощ и 3D визуализация. Целта на новите очила, които са предназначени предимно за корпоративни служители, е да им помогне да увеличат своята производителност, както и да намалят процента на грешките в изпълнението на ежедневните си задачи.

Дали Lenovo ще реализира амбициите си да внедри добавената реалност в корпоративния свят и дали новите смарт очила ще станат достъпен и популярен продукт, предстои да разберем.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !