Китай възнамерява до 2029 година да достигне Юпитер

Offnews Последна промяна на 15 юни 2021 в 15:44 4786 0

China’s space race gathers pace: next stop, Jupiter

Китай изключително бързо развива своите космически технологии. Следващата впечатляваща цел на Поднебесната е полетът към Юпитер, в системата на който има голям брой загадъчни и интересни космически обекти. Интернет порталът SCMP съобщи, че Китай възнамерява да достигне този газов гигант през 2029 година. Това означава че извеждането на съответния космически кораб в космоса трябва да стане някъде през 2027 година. Това не са всичките впечатляващите планове на Китай за усвояването на космоса.

Китайските медии съобщиха, че въпросът с Юпитер е вече решен от ръководството на страната. Китайските власти са утвърдили проекта, който е вече на етап съгласуване. Друга важна мисия на Китай в космоса трябва да стане доставката на марсиански грунт на Земята, което е планирано за 2028 година. Приблизително по това време или една година по-рано аналогична мисия възнамерява да осъществи НАСА. Китай има всички шансове да бъде пръв и навярно ще се постарае да не изпусне тази възможност.

За тази година Китай е планирал 40 изстрелвания на ракети в космоса, като най-впечатляващите очевидно ще бъдат полетите за изграждането на китайската орбитална станция, която трябва да бъде един по-съвременен аналог на Международната космическа станция.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !