Harley-Davidson представи втория си изцяло електрически мотоциклет (Видео)

Offnews Последна промяна на 11 май 2022 в 10:38 1333 0

LiveWere

Легендарният производител на мотоциклети Harley-Davidson представи втория си изцяло електрически модел LiveWire Del Mar. Той ще струва около 15 хил. щ. долара, което го прави най-достъпното електрическо превозно средство на марката.

Del Mar е изграден на новата платформа Arrow на компанията и разполага с 60 kW мотор, способен да ускори от нула до 60 мили в час за по-малко от четири секунди. Батерията на мотоциклета се намира в структурния му корпус, който се удвоява като част от рамката, намалявайки по този начин общото му тегло.

За да направи Del Mar още по-лек, LiveWire интегрира няколко компонента, включително бордовото зарядно устройство, в едно устройство, монтирано от външната страна на корпуса на структурната батерия. Всичко това го прави с около 25 % по-лек от LiveWire One.

LiveWire очаква Del Mar да може да пътува приблизително 100 мили с едно зареждане. Освен това мотоциклетът ще разполага с вграден GPS и клетъчна свързаност, което ще позволи на компанията да пусне нови софтуерни функции и да настрои неговата производителност чрез OTA актуализации.

Една функция, която няма да намерите в Del Mar, е бързото зареждане с постоянен ток, което е ограничено до ниво 1 и 2. Очаква се моделът да бъде пуснат в продажба през пролетта на 2023 година.

Вижте повече в прикаченото видео:

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !