Грета Тунберг публикува иронична реклама за пътуванията до Марс

Offnews Последна промяна на 19 февруари 2021 в 10:20 5995 0

800px-Greta_Thunberg_4

Младата екоактивистка Грета Тунберг пусна нова иронична реклама, посветена на пътуванията до Марс. Целта на видеото е да подчертае, че нашата планета страда от климатичните промени. Докато в същото време правителства и космически агенции харчат милиарди долари за експедиции до Червената планета, вместо да насочат усилията си към справяне с проблемите на Земята.

В клипа Марс е представен като място със спиращи дъха пейзажи и красиви гледки, недокоснато от замърсявания, войни и пандемии. В същото време обаче се уточнява, че пътуванията до Марс вероятно ще бъдат достъпни за едва 1% от най-богатите жители на Земята. За останалите 99% остава грижата да поправят пораженията от климатичните промени.

В края на рекламата се показва логото на кампанията "Петъци за бъдеще", която 18-годишното момиче стартира преди три години с демонстрация пред училището си в Стокхолм. От тогава Грета Тунберг участва в различни международни форуми, включително и на ООН.

По-рано този месец шведската екоактивистка публикува в профила си в Twitter списък на "препоръчителни постове" по темата за масовите протести в Индия. По този начин тя обяви, че е "солидарна с исканията на протестиращите фермери в Индия".

Припомняме, че Грета Тунберг е една от номинираните за тазгодишната Нобелова награда за мир, която ще бъде обявена през месец октомври. Сред останалите номинирани са Световната здравна организация, бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, активистката за независимост на Западна Сахара Аминату Хайдар и др.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !