General Motors представи системата за помощ при шофиране Ultra Cruise

Offnews Последна промяна на 09 януари 2022 в 10:02 853 0

Ultra Cruise

General Motors анонсира своята нова система за помощ на водача - hands-free помощника от ново поколение Ultra Cruise. Компанията заяви, че Ultra Cruise ще бъде вградена в някои от новите автомобили, които ще започнат да излизат в началото на 2023 година, включително и луксозния седан Cadillac Celestiq. Новата система за помощ при шофиране Ultra Cruise се базира на мащабируемата изчислителна архитектура на компанията Qualcomm -  Snapdragon Ride, специално разработена за автономни автомобили.

Изчислителният модул на Ultra Cruise включва два отделни чипа Snapdragon SA8540P и хардуерния ускорител на алгоритмите с елементи на изкуствен интелект SA9000P. Този модул може да извършва над 300 тераоперации в секунда (TOPS) по време на обработката и анализа на данните от различните сензори.

General Motors допълва, че SoC Snapdragon SA8540P е специално разработена в съответствие със стандартите по безопасност на автомобилните системи. Изчислителният модул включва и процесора Infineon Aurix TC397, който управлява новата система за помощ на водача. Чипът Aurix TC397 е от клас ASIL-D, което е най-високият клас за автомобилна безопасност.

Системата Ultra Cruise е много по-усъвършенствана в сравнение с предишната версия на автопилота Super Cruise. Автомобилите, които са оборудвани с нея, могат да следят случващото се на 360 градуса чрез съчетание на LIDAR-и, оптични камери и радари.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !