Ето защо експлоадира прототипът на Starship SN11 на SpaceX

Offnews Последна промяна на 06 април 2021 в 13:56 5680 0

sn11

Последният прототип на космическия кораб Starship на SpaceX (SN11) експлоадира подобно на трите си предшественика. Този път обаче експлозията остана частично скрита заради плътната мъгла и проблем с камерите.

Междувременно основателят и Главен изпълнителен директор на компанията, Илон Мъск сподели някои детайли около последните минути на SN11.

Според него тя се дължи на изтичане на гориво. „Сравнително малък теч на CH4 е довел до пожар във двигател 2“. SN11 беше изстрелян от Тексас на 30 март и всичко вървеше по план до кацането.

https://twitter.com/elonmusk/status/1379022709737275393

Вградените камери не показаха какво се случва, но от отдалечени камери видяхме оранжев блясък в мъглата, а след това се появиха и останки от ракетата. Два по-ранни прототипа, SN8 и SN9 експлоадираха при кацане.

SN10 от друга страна експлоадира на площадката за кацане, а SN11 моменти преди да достигне земята. Междувременно SpaceX планира да премине към изстрелването на SN15.

В този прототип са приложени редица подобрения, за които Мъск има добри очаквания. Надеждите са, че SN15 или някой от бъдещите прототипи не само ще оцелее при кацане, но ще позволи на компанията да осъществи и първия орбитален полет, който е планиран най-рано за юни.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !