Boeing получи разрешение за проекта си за сателитен интернет

Offnews Последна промяна на 04 ноември 2021 в 10:01 676 0

SpaceX satellite signals used like GPS to pinpoint location on Earth

FCC даде разрешение за проекта за сателитен интернет на Boeing, който беше предложен първоначално през 2017 г. Това дава възможност на компанията да даде старт на изграждането и извеждането в орбита на сателити.

Компанията планира да изстреля 132 сателита в ниска околоземна орбита при височина 1056 километра. Други 15 сателита ще са в не геостационарна орбита между 27 355 и 44 221 километра.

От компанията споделят, че искат да използват сателитите за широколентов интернет достъп и комуникационни услуги за крайни потребители, бизнес и правителствени организации. Първоначално покритието ще е на САЩ, Пуерто Рико и Американските Вирджински Острови.

След завършването на цялата система, мрежата ще има глобално покритие. Всичките 147 сателита ще предават сигнал в диапазона V. Той е с по-висока честота спрямо използваните от SpaceX ленти Ka и Ku.

По този начин ще се постигне по-висок трансфер на данни, но с повече смущения. Преди време SpaceX изрази съмненията си, че предложението на Boeing да изведе сателити във вече пренаселените ниски орбити може да доведе до сблъсъци.

През 2019 г. SpaceX заяви пред FCC, че според нея мрежата на Boeing ще създаде директна опасност от опасни смущения, сочат данни на Reuters. Starlink сателитите са на височина около 550 км.

Boeing разполага с шест години за изстрелване на половината от сателитите си и девет години за въвеждане в експлоатация на цялата мрежа. От компанията поискаха от FCC да разхлаби тези изисквания, но от Комисията отказаха това.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !