Blue Origin скоро ще започне продажбата на билети за суборбитални полети

Offnews Последна промяна на 29 април 2021 в 19:05 5430 0

blue origin

Компанията на милиардера Джеф Безос, най-накрая се подготвя за продажбата на билети за суборбитален космически полет с ракета New Shepard. Засега няма детайли за цените или това кога ще бъде проведен първият полет.

От компанията споделиха публикация в Twitter, която показва Джеф Безос с каубойска шапка, каращ електрически пикап Rivian в пустинна обстановка в Тексас. Той е заснет след тестовия полет на New Shepard, който беше проведен на 14 април.

https://twitter.com/blueorigin/status/1387763989917151234

Безос споделя колко е въодушевен от събитието. След това той слиза за да инспектира капсулата за пасажери, която в случая е била без хора. В публикацията има лик към страница за записване за информация за закупуване на билети за първия полет на New Shepard.

Отбелязва се, че предстои анонс на 5 май. Ракетата New Shepard е висока колкото пет етажна сграда и може да изведе капсула с екипаж от шест човека на височина до около 103 хиляди метра.

Туристите закупили билет за полета ще изживеят няколко минути в условията на безтегловност с наличието на микрогравитация. Разбира се ще има и гледка на Земята от голямата височина.

След отделяне на капсулата, ракетата носител се завръща на земята с вертикално приземяване. Минути по-късно капсулата се спуска с парашути за меко кацане.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !