PayPal блокира сайт, събиращ средства за протестиращите в Капитолия

Offnews Последна промяна на 13 януари 2021 в 11:15 1483 0

800px-PayPal_San_Jose_Headquarters

Платежната система PayPal обяви, че е блокирала crowdfunding платформата GiveSendGo, която е събирала средства за участниците в протестите във Вашингтон през изминалата седмица. Акаунтът на един от организаторите на протестите Али Александър също е блокиран.

Финансовият директор на GiveSendGo, който се определя като християнски сайт и "място за финансиране на надеждата", заяви, че ще закрие сметката си в PayPal. От изказването му става ясно, че уебсайтът е намерил алтернативно решение за обработката на своите плащания.

Редица онлайн платформи и социални медии се дистанцираха от участниците в протестите през миналата седмица в САЩ. Twitter съобщи, че е спрял над 70 000 акаунта, споделящи информация за нападението над сградата в Капитолия.

Големи американски компании, включително AT&T Inc, American Express и Dow Inc, заявиха, че ще прекратят рекламните си кампании при всеки, който оспорва победата на избрания президент Джо Байдън.

Припомняме, че миналата сряда поддръжници на Доналд Тръмп нахлуха в Капитолия, опитвайки се да спрат сертифицирането от Конгреса на победата на Байдън на изборите.