Ново приложение превръща телефона в ПОС терминал

Offnews Последна промяна на 26 март 2021 в 11:18 5698 0

Миналата година постави бизнеса пред неочаквани предизвикателства, които светът, преди появата на COVID-19 не си представяше дори в измислен сценарий. Кризата създаде необходимост от спешни решения, с които малкият бизнес – гръбнакът на европейската икономика – да се адаптира към новата реалност и да реагира динамично и гъвкаво с нови и оптимизирани финансови решения, отговарящи на изискването на потребителите за дигитални плащания. Същевременно пандемията допълнително натовари малките търговци и завари много от тях без финансов ресурс и готовност за дигитални плащания.

Иновативното решение myPOS Glass дава възможност на средни, малки и нано търговци да приемат бързо и сигурно плащания чрез апликация за Android устройства, без да се налага допълнително закупуване на хардуер или кабели, т.е. без да се налага допълнителна инвестиция в ПОС терминал. Преди седмица приложението myPOS Glass спечели награда за иновация във финтех индустрията на The FinTech Breakthrough Awards в Лос Анжелис, САЩ. В тазгодишното издание престижният форум оцени най-добрите идеи сред общо 3850 подадени предложения.

Приемането на безконтактни плащания е ключова предпоставка за конкурентоспособността на търговците, гарантира по-голяма сигурност и удобство както за служителя на касата, така и за купувача на опашката. Mastercard отчита нови рекорди в цял свят за навлизане на безконтактните плащания като дял от всички картови плащания, като страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) са шампиони по този показател с 89% дял на безконтактните плащания при средно 84% за Европа. Все повече потребители ползват мобилен портфейл – плащат директно със смартфона си – 18% от всички безконтактни плащания в Европа.

За да подкрепят местните търговци в приемането на безконтактни плащания, двете компании започнаха кампания, която насърчава търговците да се запознаят с ползите от новото софтуерно решение – как на практика превръщането на смартфона в ПОС терминал улеснява процеси в търговията. От март до юни 2021 всеки търговец, свалил и инсталирал приложението myPOS Glass, и приел поне 15 плащания с Mastercard, всяко с минимална сума от 5 лева, автоматично участва в томбола за смарт часовник – стилен, модерен и умен. Как да участвате за смарт часовник, вижте в страницата на кампанията.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !