Хирург се "яви" виртуално пред съда, докато оперира

Offnews Последна промяна на 04 март 2021 в 10:37 6519 0

doctor

Пластичният хирург Скот Грийн от Калифорния се "яви" виртуално пред съда, докато оперира. Той е приел покана през платформата Zoom от местния съд, пред който е трябвало да се яви във връзка с пътно нарушение.

Лекарят и неговият екип са оперирали пациента, който също попада в кадър - лежащ на операционната маса и в безсъзнание. В същото време служител на съда е задавал въпроси на Грийн, който е потвърдил, че е в операция и че може да разговаря.

Малко по-късно се е включил и съдията, който останал шокиран и отложил изслушването от съображения за сигурността на пациента. Случаят се разследва от местния Медицински съвет, който очаква от лекарите да следват определени стандарти, докато лекуват своите пациенти.

Според съвета това е доста сериозен инцидент, който не може да се сравнява с блокирала техника или дете, което задава личен въпрос по време на конферентен разговор в Zoom. Предаването на живо на медицински процедури трябва да се извършва единствено след съгласието на пациента и при спазване на всички условия за неговата безопастност.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !