Българските онлайн предприемачи се събират на първия по рода си Flippa.com Exit Meetup в София

Александър Александров Последна промяна на 21 август 2023 в 22:10 698 0

Flippa.com Exit Meetup
Flippa.com Exit Meetup

Дигиталният бизнес в наши дни се развива с все по-бързи темпове, а сайтове и приложения се появяват във все повече сфери от живота ни. Думите на легендарния рисков инвеститор от Силициевата долина Марк Андрийсън, че “софтуерът изяжда света” вече са видими за всички и освен, ако не живеете в пещера, вероятно и вие усещате ефектите на тази революция по един или друг начин.

Увеличава се и броят на предприемачите, които стартират бизнес в онлайн пространството - независимо дали това е електронен магазин, афилиейт сайт, блог или примерно мобилно приложение. А мнозина още със създаването на своя проект вече мислят и за възможността да го продадат в бъдеще. Без значение дали имате exit стратегия в самото начало, или в последствие вземете решение за продажбата на своя бизнес, една от най-добрите възможностите да получите адекватни пари за него е Flippa.com.

Запознайте се с водещия маркетплейс за продажба на сайтове

Този уебсайт, който е добре познат и в българската дигитална общност, е може би най-големият маркетплейс в света за продажба и покупка на сайтове, отделни домейни или всевъзможни други онлайн бизнеси. Това включва също мобилни и уеб приложения, различни SaaS бизнеси, дигитални услуги и какво ли още не. Flippa.com е огромен международен пазар, в който можете да продадете на практика всеки проект, който по някакъв начин отговаря на определението дигитален бизнес.

От друга страна, ако сте купувач, тук можете да откриете уебсайтове и други дигитални активи в диапазона от няколко десетки, до милиони долари. Сайтът е огромен, листваните проекти са хиляди, а в добавка - тук и продавачът, и купувачът получават някакви гаранции, че няма да бъдат измамени. За българските онлайн предприемачи и инвеститори Flippa.com е добър начин да потърсят чуждестранни клиенти и да продадат своя дигитален бизнес за по-висока сума, съответстваща на цените в Западна Европа и САЩ, както и на свой ред да се сдобият с чуждестранни активи, навлизайки на международния пазар.

The Exit Meetups - изграждане на локални общности

Под това наименование Flippa.com организира своите събития в различни точки на света - от Ню Йорк, Лас Вегас и Маями, през Лисабон, Амстердам и Берлин, до Сингапур, Дубай и Мелбърн. И разбира се - познахте - вече и София.

Първият софийски Flippa Exit Meetup

ще се проведе на 21 септември в столичния Barter Community Hub. Повече информация за събитието има тук. На него българските онлайн предприемачи ще имат възможност да слушат лектори, осъществили успешна продажба или покупка на дигитален бизнес, както и да обменят опит и съвети как да подготвят своя проект за продажба и да го направят привлекателен за инвеститорите в онлайн пространството. Не на последно място на Flippa Exit Meetup те могат и направо да срещнат купувач за своя онлайн бизнес или пък партньор, от когото да закупят нов проект. Или просто да си тръгнат с нови контакти и интересни впечатления от една от най-динамичните бизнес общности в момента.

„В дигиталното пространство вече има огромно разнообразие от бизнеси и ако желаете да продадете своя проект, трябва да положите усилия в тази насока. Важно е да се уверите, че той предлага реална стойност, а не е просто поредния уебсайт или мобилно приложение без потребители. Добре е също да можете да докажете някакви официални приходи посредством счетоводни документи, както и да помислите за засилването на вашия маркетинг и популярността на бранда. Ако сте изпълнили тези условия, Flippa.com може да ви помогне с останалото” - споделя Марио Пешев, който през последните години е инвестирал в множество дигитални проекти. Самият той е сериен предприемач, основател на една от най-успешните български уеб компании DevriX, а от скоро и главен изпълнителен директор на българския стартъп Rush, който повишава продажбите на Shopify магазини.

Марио е уверен, че динамичното развитие на дигиталната екосистема в България през последните години и появата на множество нови предприемачи в този сегмент позиционира Flippa.com като все по-важна платформа, свързваща продавачите и купувачи на бизнеси. А предстоящият Flippa Exit Meetup в София - като единствено по рода си събитие, което може да даде огромна стойност за всяка от двете страни.

„Предприемачите и собствениците на онлайн бизнес са жизнената енергия на новата икономика и във Flippa сме щастливи да видим как българската екосистема процъфтяваща. Във Flippa вярваме, че всеки заслужава възможността да осъществи exit, както и да притежава и маркетплейс платформата ни днес подкрепя повече европейски собственици на бизнес от когато и да било. Ще се радваме да подкрепяме все повече български предприемачи през следващите години" - посочва Блейк Хътчисън, главен изпълнителен директор на Flippa.com.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !