MWC 2024: Honor Magic 6 Pro дебютира с насоченост към AI

Юлиян Арнаудов Последна промяна на 26 февруари 2024 в 16:40 566 0

Honor

Снимка Honor

MWC 2024: Honor Magic 6 Pro дебютира с насоченост към AI

Световният мобилен конгрес (MWC) в Барселона се развива с пълна сила и на него се проведоха някои от ключовите смартфон премиери за 2024 г. Една от тях е Honor Magic 6 Pro – новият флагман на китайския бранд, който ще се конкурира в най-високия клас. Освен последния писък на хардуера, устройството акцентира върху по-органичната употреба на изкуствен интелект (AI). Тенденция, която заля щандовете на изложението в Барселона и преди това.

Покрай него Honor представи и дизайнерска версия на сгъваемия Magic V2 – Porsche Design Honor Magic V2 RSR. Той идва с подобрени характеристики, визия базирана на германската марка спортни коли и по-висока цена. Honor Magic 6 Pro ще струва в Европа 1299 евро, докато Porsche Design Honor Magic V2 RSR ще е 2699 евро. На Стария континент се очакват през втората половина на март.

AI функционалностите за Honor Magic 6 Pro идват под формата на Magic Portal – възможност за взаимовръзка на информацията между различни приложения. Например, адрес споменат в някое чат приложение да се обвърже с навигационния ап или информация за събитие да се отбелязва директно в календара. Magic Portal включва и инструменти за сглобяване на видео от няколко снимки чрез текстови инструкции. Honor твърди, че използва собствена езиков модел за AI, който нарича MagicLM.

Друга функционалност, която се очаква е опцията за следене на погледа в т.нар. „динамичен остров“ – малко пространство в горната част на екрана, в която се появяват нотификациите или е налична информация за приложение работещо на фон. Идеята е само с поглед да се отвори съответната апликация без да се посочва. Honor планират да я добавят в близко бъдеще, но без да уточняват кога точно.
Отвъд AI иновациите, Honor Magic 6 Pro разполага с последния флагмански процесор Snadragon 8 Gen 3 и има голяма 5600 mAh батерия. Тя е с опция за бързо зареждане през кабел до 80W и безжично – до 66W. Дисплеят също е сравнително голям – 6.8-инчов OLED с опресняване от 120Hz и 1280p разделителна способност.

Камерите са интегрирани в масивно гнездо в задната част на смартфона. Основната е 50MP с променлива бленда, следвана от 50MP широкоъгълна и голямата 180MP перископна телефото камера. Въпреки големия брой пиксели, последната дава само до 2.5 оптично приближение, като то зависи от оптиката, а не толкова от броя на пикселите в сензора. Селфи камерата също е 50MP, като Honor определено са се опитали да изстискат максимума мегапиксели тази година.

Сгъваемият Porsche Design Magic V2 RSR идва „напомпан“ спрямо стандартния V2. Пространството за съхранение е удвоено до 1TB вместо стандартните 512GB, докато RAM паметта е увеличена на 16GB. Подобрено е устойчивостта на предпазния слой на сгъваемия екран, като в комплекта е добавен стилус. Останалите вътрешни характеристики се запазват, включително и по-стария процесор – Snapdragon 8 Gen 2, поради факта, че оригиналния V2 дебютира в Китай през юли 2023 г.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !