Telegram въвежда редица новости, включително транскрибиране от видео

Павлин Луканов Последна промяна на 08 ноември 2022 в 12:15 734 0

Telegram new features

Снимка Telegram

Telegram въвежда редица новости, включително транскрибиране от видео

Telegram въвежда редица новости, които според платформата достигат до потребителите със закъснение поради забавеното одобрение от страна на Apple за въвеждането им в App Store. На първо място приложението се сдобива с поддръжка за общности с хиляди потребители и възможност за по-лесното управление на тези огромни групи.

При наличието на над 200 потребителя ще е възможно създаването на отделни пространства по зададени теми. Те ще представляват индивидуални чатове в групата и ще иматотделни настройки за известия и споделено съдържание. В тях ще могат да бъдат използвани още анкети, закачени съобщения и ботове.

Тази функционалност разбира се е насочена към големите групи, като чрез нея ще има възможност за персонализиране на чатовете. Темите могат да се задават от потребители със съответните права зададени от администраторите. Очакват се и допълнителни подобрения в тази насока.

Друго нововъведение е по отношение на потребителските имена, като всеки ще може да създава допълнителни колекционерски такива, отвъд основния си позив. Зад това стори блокчейн мрежата TON, като те ще могат да бъдат купувани и продавани през нова платформа. Колекционерските потребителски имена ще са от тип @.... и ще могат да бъдат откривани чрез търсене. Те могат да бъдат и по-кратки от пет символа.

Доста интересна новост ще получат потребителите с платения абонамент Telegram Premium. Те ще имат възможност да конвертират видео в текст. Досега подобна опция имаше за гласови съобщения, като така се получава транскрибиране на съдържанието за моментите, в които нямате възможност да преслушвате съобщения, а вече и клипове.

Компанията добавя и 12 нови пакета с емоджита, отново за потребителите с платен абонамент. Друга новост е промененият дизайн на тъмния режим за iOS, като цветовете са по-балансирани и с по-приятни ефекти при скролиране и т.н. При Android промяната в размера на текста обхваща всички текстови чатове, включително и преглед на линкове и др.
Има и други по-незначителни новости, а сред тях са добавянето на нова анимация при плъзгане наляво за отговор отваряне на ново меню за обаждания при натискане на потребителското име и пулсиращи изображения по време на зареждане на мултимедийни съобщения. Въвеждат се и четири нови интерактивни емоджита, с които се обозначава учене или почивка, както и три реакции свързани с Хелоуин.

Говорейки за вече отминалия Хелоуин, плановете на компанията са били обновлението да бъде налично именно за празника, но това така и не се случи. За това те обвиняват Apple, която изглежда е забавила одобрението на обновлението за публикуване в App Store. От Telegram посочват, че обичайно този процес отнема до 24 часа, а в случая това е станало за 7-10 дни.

При всички положения ако сте потребител на платформата, вече можете да се възползвате от горепосочени новости. Те са приятна добавка, с която да разнообразите малко ежедневните си чатове.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !