Заради санкциите Qualcomm ще произвежда за Huawei специална версия на SoC Snapdragon 888

Offnews Последна промяна на 24 юни 2021 в 16:37 5240 0

huawei-p50-series-teaser

Със своите строги санкции американските власти сериозно усложниха живота на Huawei и направиха всичко възможно, за да ограничат достъпа на китайския технологичен гигант до съвременните технологии и особено до 5G. По принцип Huawei може да купува чипове, но само такива, които не поддържат новите мобилни мрежи от пето поколение. Най-неочаквано на помощ на Huawei се притече компанията Qualcomm, която според появилата се в уеб пространството неофициална информация, подготвя специална версия на чипа Snapdragon 888 без 5G модем.

Популярният китайски анализатор Digital Chat Station, който често публикува вътрешна информация, съобщи, че Qualcomm подготвя масовото производство на Snapdragon 888 4G, специално предназначен за Huawei. Тази информация бе косвено потвърдена от блогър, който съобщи, че новата SoC е предназначен за фамилията смартфони Huawei P50 и се очаква да бъде адаптирана към мобилната операционна система HarmonyOS на Huawei. Заедно с тази версия на чипа на Qualcomm се очаква и нова версия на ОС HarmonyOS.

Наскоро се появиха данни, че Qualcomm ще представи на пазара и 4G версии на чиповете  Snapdragon 888 Pro / Plus, както и на флагманската SoC от следващо поколение SM8450, за която се предполага, че е Snapdragon 895. Тези системи върху чипа ще са по-евтини и ще дадат възможност на различните компании да произвеждат по-достъпни флагмански устройства, предназначение за регионите, в които в близкото бъдеще не се предвижда разгръщането на 5G мрежи.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !